Scandalul păcurii îngropate: Cel puțin trei persoane cu funcții de răspundere vor fi sancționate

Cel puțin trei persoane cu funcții de răspundere vor fi sancționate în cazul păcurii îngropate la Termoelectrica. Declarațiile au fost făcute astăzi, 15 august, de către directorul general...

Cel puțin trei persoane cu funcții de răspundere vor fi sancționate în cazul păcurii îngropate la Termoelectrica. Declarațiile au fost făcute astăzi, 15 august, de către directorul general interimar al SA Termoelectrica, Iurie Rozlovan. Acesta susține că a fost finalizată o anchetă în cadrul întreprinderii, care a arătat că păcura procurată în ultimii doi ani este conformă.

În cadrul unei conferințe de presă, Rozlovan a declarat că a făcut cunoștință cu datele unei anchete din cadrul SA Termoelectrica.

Acesta a menționat că, din păcate, unii factorii responsabili au dat declarații controversate. Prin urmare, persoanele responsabile urmează a fi sancționate.

Întrebat despre cine este vorba, directorul general interimar a spus: „Toți, în afară de directorul tehnic actual. Deci directorul tehnic adjunct, șef-serviciu gospodărie și ceilalți care erau șefi de tură au declarat că pe 08.11.22, inclusiv directorul tehnic, inclusiv ei, au fost la fața locului ca să vadă ce s-a întâmplat. Directorul tehnic a declarat că nu a fost. Atunci eu fac concluzia că cineva minte”.

De asemenea, șeful întreprinderii a mai spus că în presă s-a vehiculat faptul că „era păcură necalitativă”.

„Deci toată documentația din întreprindere am scos-o din contabilitate, am pus-o la mine pe masă. Am lucrat cu colegii și vreau să vă spun că neajunsuri pe partea contabilă de evidență a materialului respectiv cu combustibil de rezervă eu nu am depistat. Deci, păcura care a intrat, care a fost arsă, totul este conform contabilizării”, a menționat el.

Totodată, Rozlovan a adăugat că păcura procurată în ultimii doi ani, conform Caietului de sarcini și materialelor prezentate în documente, este conformă.

„Dacă au fost cumva documente trucate, deja trebuie să lucreze alte organe competente”, a precizat el.

Șeful întreprinderii a spus că urmează a fi sancționate „cel puțin trei persoane cu funcții de răspundere”.

La fel, acesta a adăugat că „a auzit că Procuratura s-a autosesizat”, însă el încă nu a discutat cu cineva pe această temă.

 

In this article