Investigație EXCLUSIVĂ! VIDEO DRONĂ: Casa secretarului general al Preşedinției, Andrei Spînu, de 8 000 000 lei

Declarația de avere a secretarului general al Aparatului Președintei Maia Sandu, Andrei Spînu, a provocat un interes sporit din partea societății, dar și din partea presei. De remarcat...

Declarația de avere a secretarului general al Aparatului Președintei Maia Sandu, Andrei Spînu, a provocat un interes sporit din partea societății, dar și din partea presei.

De remarcat că doar o parte a presei s-a sensibilizat în legătură cu neconcordanța din declarația de avere a lui Andrei Spînu cu faptele reale. În mod special, e vorba de un imobil, valoarea reală a căruia a fost diminuată de peste 5 ori.

Mai mult, Andrei Spânu a încercat să explice de ce a indicat o valoarea mult sub cea reală a casei de milioane prin faptul că trebuia să indice valoarea cadastrală. Site-ul nostru a intrat în posesia unor copii ale documentelor, care demonstrează că și de această data Andrei Spînu a mințit.

În imaginile filmate cu drona este casa unui tânăr de doar 31 de ani, Andrei Spînu, care în perioada 2015-2016 a fost viceministru al Tineretului și Sportului, anul trecut a fost secretar general al Guvernului Sandu, iar acum deține funcția de șef al secretariatului general al Președinției.

Casa se află într-un cartier rezidenial din sectorul Râșcani al Capitalei, pe stradela 2 Olga Vrabie.

Conform datelor cadastrale, casa are o suprafață locuibilă de peste 125 de metri pătrați, cu un teren alăturat de 5,4 ari. Andrei Spînu a cumpărat casa în noiembrie, 2018. În contractual de vânzare-cumpărare a acestui imobil, pe care Andrei Spînu l-a procurat de la un cunoscut om de afaceri, proprietar al unor rețele de cafenele, se indică suma tranzacției de 393 500 de euro. Tânărul Andrei Spînu, pe atunci în vârstă de doar 28 de ani, se obligă să achite în rate acești bani.

Potrivit informațiilor obținute, prima rată a constituit 100 de mii de euro și urma să fie achitată chiar în următoarea lună de la semnarea contractului. O sumă similară, adică alte 100 de mii de euro, Andrei Spînu urma să o achite pînă la mijlocul lunii iulie, 2019. A treia rata consta în 50 de mii de euro și trebuia achitată de secretarul general al Președintelui Maia Sandu până la sfârșitul anului 2019.

Ultima rată, cea mai mare, de 143 500 de euro, urma să fie stinsă de Spînu până în iulie a anului trecut. Din informațiile noastre, întreaga datorie a fost stinsă.

Amintim că Andrei Spînu a mai declarat că are în proprietate trei terenuri agricole, două intravilane și două mașini – un atumobil VW Tiguan, produs în 2009, pe care l-ar fi cumpărat în anul 2015 cu 251.635 lei și un Audi Q5, produs în 2014, pe care l-ar fi cumpărat în 2017 cu 380.000 lei.

El a mai indicat că este fondatorul a trei companii, despre care presa a scris că se află în zone offshore – Marea Britanie, Hong Kong, iar una, în SUA.

 

In this article