În februarie, în Moldova începe vaccinarea anti-Covid. Cine vor fi primii beneficiari

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că a primit confirmare de la Alianța Globală de Vaccinuri și Imunizări că țara noastră va putea beneficia de primul lot...

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că a primit confirmare de la Alianța Globală de Vaccinuri și Imunizări că țara noastră va putea beneficia de primul lot de vaccinuri anti-COVID-19 până la finele lunii ianuarie. Astfel, imunizarea ar putea începe din februarie 2021.

Acest lucru se datorează faptului că ministerul Sănătății a inițiat pregătirea pentru furnizarea cât mai curând posibilă de vaccinuri anti-COVID-19 populației Republicii Moldova, la începutul semestrului doi al anului 2020.

La prima etapă vor fi imunizați lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, indiferent de tipul de proprietate și forma juridică de organizare,  la etapa a doua – adulții cu vârsta mai mare de 60 ani, persoanele cu comorbidități, angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului, lucrătorii sistemului penitenciar și din domeniul de educație și personalul din cadrul serviciilor sociale. La etapa a treia va fi vaccinată populația generală indiferent de vârstă.

În context, fostul ministru al Sănătății Viorica Dumbrăveanu le-a mulțumit colegilor pentru efortul depus.

“A fost o muncă asiduă, începută în anul 2020, ca sistemul de sănătate din Republica Moldova să fie pregătit pentru a organiza procesul de imunizare și de a valorifica cantitățile de vaccinuri pe care țara le va recepționa, indiferent de tipul vaccinului” , a scris Dumbrăveanu pe Facebook.

In this article