Întrevedere: Ministrul Finanțelor și Ambasadorul SUA

Ministrul Finanţelor Ion Chicu a avut ieri o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, transmite Breaking News. În cadrul întrevederii, oficialii au abordat un...

Ministrul Finanţelor Ion Chicu a avut ieri o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, transmite Breaking News.

În cadrul întrevederii, oficialii au abordat un spectru larg de subiecte cu privire la situaţia macroeconomică şi politica bugetar-fiscală în contextul relaţiilor cu Fondul Monetar Internațional şi Banca Mondială, stimularea fiscală și amnistia de capital, lupta împotriva corupției, măsurile întreprinse pentru combaterea spălării banilor, precum şi bugetul de stat pentru anul 2019. De asemenea, ministrul Finanţelor a reiterat că Republica Moldova rămâne a fi angajată în îndeplinirea condiționalităților pentru obținerea asistenţei macrofinanciare din partea Uniunii Europene.

Totodată, în cursul dialogului, interlocutorii au discutat despre aprofundarea relaţiilor moldo-americane în domeniile tehnologiei informației şi a comunicaţiilor, securității cibernetice, precum şi consolidarea climatului investiţional în Republica Moldova.

La rîndul său, ambasadorul Dereck J. Hogan apreciat realizările şi reformele implementate de Guvernul Republicii Moldova şi a încurajat continuarea implementării acestora, reconfirmând sprijinul țării sale în realizarea programelor de modernizare a Republicii Moldova.

In this article


Join the Conversation