Întrevedere între Serviciul Vamal și Ambasada Ucrainei în Moldova

Conducerea Serviciului Vamal a desfășurat o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova, E.S. Marko Shevchenko. În cadrul ședinței părțile au discutat...

Conducerea Serviciului Vamal a desfășurat o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova, E.S. Marko Shevchenko.

În cadrul ședinței părțile au discutat despre cooperarea bilaterală în domeniul vamal, precum și au examinat propuneri și soluții menite să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de tranzit ale mărfurilor și persoanelor prin Republica Moldova.

Un alt subiect important al discuției s-a axat pe măsurile de informare despre legislația vamală privind transportarea bunurilor peste frontiera vamală, astfel ca persoanele să cunoască obligativitatea declarării valorilor culturale, valorilor valutare, dar și bunurilor transportate în tranzit din/spre Ucraina.

Părțile au remarcat importanța respectării de către toate persoanele a legislației Republicii Moldova, precum și au exprimat disponibilitatea unificării eforturilor pentru dezvoltarea unor campanii eficiente de comunicare și informare despre prevederile legale la trecerea frontierei.

Astfel, părțile în spiritul înțelegerii reciproce, au convenit supra unor acțiuni concrete care să fie realizate în perioada imediat următoare.

Directorul Serviciului Vamal, dl Igor Talmazan a menționat că în aceste timpuri dificile instituția va intensifica acțiunile de informare și suportul pentru poporul ucrainean. ”La postul vamal Aeroport Internațional Chișinău, cu suportul OIM Moldova au fost procurate și instalate monitoare și în timpul apropiat vor fi difuzate spoturi informative, referitor la regulile și condițiile de transportare a bunurilor peste frontiera vamală, cât la intrare atât și la ieșire din țară”, a punctat domnul Talmazan.

La rândul său Excelența Sa, Marko Shevchenko a mulțumit pentru disponibilitatea și inițiativa de cooperare, precum și pentru suportul important oferit de către Serviciul Vamal poporului ucrainean și mediului de afaceri din Ucraina, întrucât de la începutul agresiunii armate pe scară largă a Rusiei împotriva Ucrainei, Moldova a devenit un stat de tranzit important pentru cetățenii ucraineni, în special oamenii de afaceri.

In this article