Intenția puterii de la Chișinău de a-și subordona justiția și un șir de instituții ale statului, temă de discuție la Strasbourg dintre deputații BCS și liderii delegațiilor Ungariei și Turciei la APCE

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), împreună cu deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adela Răileanu, s-au întâlnit, la Strasbourg, cu șefii delegațiilor...

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), împreună cu deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adela Răileanu, s-au întâlnit, la Strasbourg, cu șefii delegațiilor parlamentare ale Ungariei și Turciei la APCE, Zsolt Nemeth și Yildiz Ahmet.

La întrevederea cu Zsolt Nemeth s-a discutat despre necesitatea aprofundării relațiilor parlamentare moldo-ungare. Deputații au menționat și ultimele acțiuni înrijorătoare ale guvernării de la Chișinău, prin care se impune controlul politic asupra instituțiilor statului. De asemenea, a fost analizată și intenția puterii din Moldova de a subordona politic justiția. Părțile au evidențiat importanța respectării statului de drept mai ales în condițiile în care Republica Moldova continuă să fie monitorizată de Consiliul Europei.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au vorbit despre accelerarea relațiilor pe linie parlamentară și cu Yildiz Ahmet. Un aspect aparte al dialogului a fost despre dezvoltarea schimburilor comerciale între țările noastre și atragerea investițiilor turce în economia moldovenească.

Șefii ambelor delegații au dat asigurări că țările lor sunt gata să sprijine Republica Moldova prin proiecte economice, care vor contribui la dezvoltarea țării noastre și creșterea bunăstării cetățenilor.

In this article