Mai multe inițiative legislative vor fi înaintate pentru dezbateri în Parlament, în vederea gestionării imobilelor construite în capitală

Face curățenie în domeniul construcțiilor! Mai multe inițiative legislative vor fi înaintate pentru dezbateri în Parlament, în vederea gestionării imobilelor construite în capitală. Declarația a fost făcută de...

Face curățenie în domeniul construcțiilor! Mai multe inițiative legislative vor fi înaintate pentru dezbateri în Parlament, în vederea gestionării imobilelor construite în capitală. Declarația a fost făcută de primarul general, în urma dezbaterilor organizate cu dezvoltatorii și experții din domeniul construcțiilor.

„Vom înainta mai multe inițiative legislative, care țin nemijlocit de Participarea Primăriei la actul de primire a construcțiilor. Ne propunem instituirea taxelor suplimentare pentru clădirile și șantierele abandonate. În cazul în care a fost suspendat actul de autorizație pentru o construcție, urmează a fi suspendat și termenul autorizației. Superficia- solicitant al actelor permisive, am înaintat un proiect de lege in acest sens. În prezent sunt examinate 25 de construcții problematice, care vor fi transmise organelor de control.”, a specificat Ceban.

Totodată, în condițiile în care de către Primăria Chișinău urmează a fi elaborate mai multe documente urbanistice importante, a fost luată decizia de a crea mai multe instituții ce ar îmbunătăți calitatea serviciilor prestate cetățenilor și buna gestionare a orașului.

„Urmează a fi creată Platforma Consiliul Consultativ pe lângă Primarie și primar, dar și crearea unui Consiliu Urbanistic. Sunt în proces de elaborare a amendamentelor la legislația în vigoare. Urmează a fi creat un Regulament General de Urbanism iar până la sfârșitul anului vom constitui un centru multifuncțional, pentru automatizarea emiterii actelor permisive în construcții”, a conchis edilul.

In this article