„Loturile oferite la pachet până în 2019 și neseriozitatea constructorilor au scăzut încrederea cetățenilor” , susține Ion Ceban

 Mișmașurile de până la 2019 din cadrul municipalității între factorii de decizie locali și dezvoltatori au dus la o totală neîncredere a cetățenilor în domeniul construcțiilor. Anunțul a...

 Mișmașurile de până la 2019 din cadrul municipalității între factorii de decizie locali și dezvoltatori au dus la o totală neîncredere a cetățenilor în domeniul construcțiilor. Anunțul a fost făcut de către edilul capitalei, Ion Ceban, în cadrul discuțiilor publice privind situația din domeniul construcțiilor din municipiul Chișinău.

„Lucrurile au degradat și ne-am pomenit cu litigii, cu terenuri privatizate pe spații verzi, curți de bloc, terenuri de joacă și parcări publice. Dacă să trecem în revistă, în loc de Piața Cantemir – urma să fie construită parcare, pentru asta acte s-au dat. În loc de un teren privat din sectorul Rîșcani – trebuia, conform actelor, să fie o biserică. Și multe terenuri erau date cu un scop, dar peste ani, destinația acestora era schimbată, cu rea voință”, a declarat Ceban.

În locul terenurilor cu altă destinație, au început să răsară ca ciupercile după ploaie construcții, blocuri și complexe, fără a se ține cont de nicio lege în acest sens.

„Se dădeau la pachet în ședințe de CMC loturi fără dezbateri și analize. Astfel, ne-am pomenit că încrederea locuitorilor în factorii de decizie, dar și în dezvoltatorii imobiliari a dispărut totalmente. Am reușit să întoarcem municipalității zeci de terenuri, clădiri și încăperi, înstrăinate anterior și am interzis construcții în parcuri, spațiile verzi și terenurile de joacă”, a declarat edilul capitalei.

Amintim, primarul general a lansat o invitație publică factorilor de decizie, constructorilor și specialiștilor în domeniu, pentru a dezbate problemele întâmpinate în domeniul construcțiilor în municipiul Chișinău.

In this article