Inteligența artificială s-a dovedit a fi o mie de indieni. Amazon închide proiectul de magazine fără casierie Just Walk Out

Compania Amazon a surprins industria retail-ului prin anunțul neașteptat că renunță la conceptul său inovator de magazine Just Walk Out. Aceste magazine, care au fost promovate ca fiind...

Compania Amazon a surprins industria retail-ului prin anunțul neașteptat că renunță la conceptul său inovator de magazine Just Walk Out. Aceste magazine, care au fost promovate ca fiind revoluționare pentru lipsa completă de personal de serviciu, inclusiv casieri, se confruntă acum cu o schimbare drastică de strategie.

Dezvăluirea surprinzătoare vine în urma descoperirii că motorul din spatele funcționării magazinelor, inițial prezentat ca fiind inteligența artificială, era, de fapt, susținut de mii de angajați din India.

Un număr mare de angajați ai Amazon din India nu făceau decât să examineze imaginile de pe camerele de luat vederi ale magazinelor Just Walk Out pentru a se asigura de acuratețea tranzacțiilor de la casă. Probabil că inteligența artificială era încă implicată în proces, dar având în vedere numărul mare de persoane pe care Amazon trebuia să le supravegheze, sistemul era departe de a fi ideal. Chiar și așa cum era, clienții Just Walk Out se plângeau adesea de probleme, de la chitanțe trimise la câteva ore după cumpărare până la comenzi gestionate complet greșit.

În plus, Amazon se confruntă cu litigii legate de colectarea neautorizată a datelor biometrice în magazinele Just Walk Out, generând controverse și probleme juridice suplimentare.

Deși intenționează să păstreze tehnologia Just Walk Out în unele locații din Marea Britanie, Amazon se reorientează acum către alte soluții, cum ar fi integrarea mai activă a cărucioarelor inteligente Dash în magazinele sale din Statele Unite.

 

In this article