Institutul Diplomatic a înmânat certificatele de absolvire tinerilor diplomați

Cincisprezece tineri diplomați din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au absolvit primul curs de formare profesională, organizat, în premieră, de Institutul Diplomatic național. În cadrul ceremoniei...

Cincisprezece tineri diplomați din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au absolvit primul curs de formare profesională, organizat, în premieră, de Institutul Diplomatic național.

În cadrul ceremoniei de înmânare a certificatelor, Ministrul Tudor Ulianovschi a menționat că programele de instruire din cadrul Institutului Diplomatic sunt unice atât pentru MAEIE, cât şi pentru Republica Moldova. „Iniţierea programelor de formare profesională în cadrul Institutului este un prim pas într-un proces mai vizionar. Orice ţară şi orice serviciu diplomatic care se respectă, trebuie să fie capabil să-şi formeze de sine stătător diplomaţii săi”, a punctat șeful diplomației moldovenești.

Programul de instruire din cadrul Institutului Diplomatic s-a desfăşurat pe parcursul a 5 săptămâni şi s-a concentrat pe sesiuni interactive şi practice, având ca formatori diplomaţi din cadrul MAEIE, profesori universitari şi experţi înalt calificaţi, care au oferit beneficiul unei game largi de opinii şi abordări. Cursurile şi-au propus, de asemenea, perfecționarea capacităţilor analitice și de expertiză a noii generaţii de diplomaţi din cadrul MAEIE.

In this article


Join the Conversation