Institutul de Medicină Urgentă comentează cazul băiatului bătut în Parcul Catedralei

Reprezentanții Institutului de Medicină Urgentă au venit cu un comentariu în privința cazului băiatului internat după ce a fost bătut în Parcul Catedralei. „Primul contact al doctorului urgentist...

Reprezentanții Institutului de Medicină Urgentă au venit cu un comentariu în privința cazului băiatului internat după ce a fost bătut în Parcul Catedralei.

„Primul contact al doctorului urgentist cu pacientul a avut loc în două minute după sosire. Algoritmul de triaj permite 15 minute. Dacă excludem deficiențele în comunicare cu tatăl pacientului, toate procedurile de evaluare, examinare și tratament s-au făcut în conformitate cu prevederile actelor normative care reglementează deservirea pacienților în Departamentul de Medicină Urgentă. Aducem scuze tatălui pacientului pentru cele intâmplate. Facem apel la rude să manifeste înțelegere și să permită lucrătorilor medicali să-și exercite funcțiile de acordare a asistenței medicale urgente pacienților. Dacă analizam cazul, vedem că investigația de bază, tomografia computerizată, a fost realizată după 15 minute de la sosirea pacientului. Acesta este un timp foarte bun. Este necesar de menționat că, în acel moment, în Departamentul de Medicină Urgentă erau în proces de evaluare, examinare și tratament încă 19 pacienți, dintre care unul în zona roșie”, au comunicat reprezentanții Institutului de Medicină Urgentă într-un comunicat expediat Ziarului de Gardă.

Joi seara, doi tineri au fost snopiți în bătăi în centrul Chișinăului, de către șapte indivizi beți, din motiv că aceștia ar fi refuzat să le dea bicicletele cu care se plimbau. Unul dintre tineri a ajuns la spital la terapie intensivă.

In this article


Join the Conversation