Incidența cazurilor de COVID-19 în Moldova este MAI MICĂ decât în multe țări europene

Situația epidemiologică, cauzată de COVID-19, în Republica Moldova este mai bună, decât în multe alte țări europene. Potrivit unui studiu, prezentat de Ministerul Sănătății, incidența COVID-19 în Moldova...

Situația epidemiologică, cauzată de COVID-19, în Republica Moldova este mai bună, decât în multe alte țări europene. Potrivit unui studiu, prezentat de Ministerul Sănătății, incidența COVID-19 în Moldova este de 112 cazuri la 100 de mii de populație, spre deosebire de Islanda, unde sunt 527, sau Belgia cu 419 cazuri.

Vecinii noștri, România și Ucraina, stau mai bine la acest capitol decât Moldova.  Acolo incidența este de 64 și respectiv 24 de cazuri la 100 de mii de locuitori.

Dacă analizăm numărul deceselor înregistrate, atunci Moldova intră în top 15 țări cu cea mai mică rată a fatalității. În țara noastră au fost înregistrate 119 decese, adică 3,1 la sută din numărul total de cazuri de COVID-19.  În țara vecină, Ucraina, rata este de 3%, iar în România – 6 la sută.

Cea mai mare rată a deceselor este înregistrată în Regatul Unit și Belgia – 16%, iar cea mai mică este în Georgia, Rusia, Bielorusia, Irlanda și Islanda – 1%.

În Republica Moldova, primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în data de 7 martie 2020. Până acum 1272 de persoane au fost tratate.

In this article