Octavian Țîcu lasă să se înțeleagă că Înalta Curte este controlată de Plahotniuc și Sandu

Președintele țării, Igor Dodon, nu a controlat niciodată Curtea Constituțională. În prezent, această instituție este dominată de oamenii lui Vlad Plahotniuc și Maia Sandu. De această părere este...

Președintele țării, Igor Dodon, nu a controlat niciodată Curtea Constituțională. În prezent, această instituție este dominată de oamenii lui Vlad Plahotniuc și Maia Sandu. De această părere este deputatul Octavian Țîcu, iar declarațiile au fost făcute la N4.

„Dodon nu a controlat niciodată Curtea Constituțională. CCM este un compromis între trei poziții: sunt doi oameni care au venit de la CSM pe filiera lui Plahotniuc, pentru că CSM-ul era la acel moment o instituție care încă exercita această influență pe care Plahotniuc și PD o avea. Au venit doi oameni de la Guvern, care sunt cei mai ok, din punctul meu de vedere – Șova și Roșca, și au venit doi oameni numiți politic”, a spus Țîcu.

Precizăm că doi judecători de la Curtea Constituțională au fost propuși de Consiliul Superior al Magistraturii, doi au fost înaintați de Guvernul Sandu, iar alți doi – de Parlament.

In this article