Încă un concurs mimat! Se cunosc deja câștigătorii funcțiilor de la Guvern

Cancelaria de Stat organizează un concurs pentru ocuparea funcțiilor de Secretar general la ministerele: Finanțelor, Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Justiției, Afacerilor Interne și Educației, Culturii și Cercetării....

Cancelaria de Stat organizează un concurs pentru ocuparea funcțiilor de Secretar general la ministerele: Finanțelor, Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Justiției, Afacerilor Interne și Educației, Culturii și Cercetării. Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Politics.MD că acest concurs ar fi unul fictiv și mimat, iar funcțiile ar fi fost deja împărțite și promise anumitor candidați.

Astfel, Secretar general la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării ar urma să fie Anatol Topală, care este în prezent directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare.

Totodată, se vehiculează că la Ministerul Afacerilor Interne este deja aranjat ca învingător să fie Boeștean Constantin, om din anturajul lui Andrei Năstase și membru al PPDA.

În ce privește Ministerul Justiției, funcția de Secretar general i-a fost promisă lui Mihail Malasevschi, fost Șef al cabinetului Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europe.

Se împart funcții „departe de principiile transparenţei, a meritocrației și măcar a bunului-simț”, comenta în decembrie 2018, actualul premier Maia Sandu, numirile guvernării PDM. Acum, după ce PAS, PPDA și PSRM au ajuns la guvernare se pare că se împart funcții în aceeași manieră „departe de principiile transparenţei, a meritocrației și măcar a bunului-simț”, mimându-se concursuri pentru anumite funcții.

In this article


Join the Conversation