Condamnat la 18 ani de închisoare pentru omorul fratelui său

Prin sentința Judecătoriei Hîncești, sediul Central, din 26 decembrie 2022, un bărbat în vârstă de 50 de ani, originar din raionul Ialoveni, a fost condamnat la închisoare pe...

Prin sentința Judecătoriei Hîncești, sediul Central, din 26 decembrie 2022, un bărbat în vârstă de 50 de ani, originar din raionul Ialoveni, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 18 ani, cu executare în penitenciar de tip închis pentru comiterea infracțiunii de omor, săvârșit asupra unui membru de familie (art. 145 alin. (2) lit.e1) din Codul penal).

Sentința motivată va fi pronunțată la 01 februarie 2023.

Așadar, potrivit actului de învinuire, pe parcursul zilei de 14 mai 2022, inculpatul, aflându-se la domiciliul fratelui său, fiind în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, în urma unui conflict apărut cu victima, i-a aplicat mai multe lovituri peste diferite părți ale corpului, cu mâinile și picioarele, inclusiv cu o lopată, un hârleț, o strecurătoare și cu o măsuță din lemn.

În rezultatul traumelor suportate, victima a decedat la fața locului.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

In this article