Ilan Șor a propus modernizarea tuturor pasajelor subterane din Chișinău

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan ȘOR i-a solicitat Primăriei Capitalei să-i permită să restaureze toate trecerile subterane de pietoni din sectorul Botanica al municipiului Chișinău. El a făcut acest...

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan ȘOR i-a solicitat Primăriei Capitalei să-i permită să restaureze toate trecerile subterane de pietoni din sectorul Botanica al municipiului Chișinău. El a făcut acest anunț la evenimentul de inaugurare a pasajului subteran din orășelul Codru, reconstruit de Avia Invest la inițiativa deputaților Partidului Șor și după multiplele solicitări ale locuitorilor. Reamintim, Ilan Șor este și președintele Consiliului de Administrare al Avia Invest, transmite Breaking News cu referire la partidulsor.md.

Pasajul subteran din regiunea orășelului Aeroport a fost reconstruit la scurt timp după alegerile parlamentare din 24 februarie. A fost o decizie menită să asigure securitatea locuitorilor din regiune, a explicat Ilan Șor. „Am vrut ca acest obiectiv să arate așa cum vrem noi să arate toate pasajele subterane din Chișinău. Avia Invest a fost întotdeauna o companie care a avut o responsabilitate socială mare, care își asumă rezolvarea problemelor sociale”, a menționat Ilan Șor.

În acest context el a anunțat că a solicitat Primăriei Chișinău să-i permită reconstrucția tuturor pasajelor subterane din sectorul Botanica al municipiului Chișinău.

Ilan Șor și-a exprimat încrederea că după exemplul municipiului Orhei, echipa sa poate rezolva și problemele cu care se confruntă chișinăuienii. „Sunt sigur că după exemplul Orheiului, putem face și în Chișinău multe lucruri frumoase.

Începem cu puținul, dar vom continua cu proiecte din ce în ce mai mari”, a declarat Ilan Șor.

Pasajul subteran pe sub bulevardul Dacia a fost reconstruit la multiplele solicitări ale locuitorilor regiunii. Lucrările s-au efectuat în timp record de compania Avia Invest, iar pasajul rezolvă o problemă stringentă a locuitorilor din Orășelul Aeroport. Trecerea subterană pentru pietoni, părăsită de ani de zile, era foarte necesară în această zonă unde este amplasat și un liceu, iar zilnic strada este traversată de mii de pietoni, în mare parte copii.

Siguranța cetățenilor este o prioritate majoră, a explicat deputatul Partidului Politic ȘOR, Petru Jardan, membru al Consiliului de administrație al companiei Avia Invest, decizia de a reconstrui pasajul subteran. “Anume din acest motiv am decis, la rugămintea cetățenilor, să venim în ajutor. Siguranța oamenilor este prioritară pentru noi. Partidul ȘOR, pe care îl reprezint în calitate de deputat în Parlament, și Aeroportul Chișinău au fost și sunt mereu alături de oameni. Ne străduim să le oferim tot suportul necesar pentru ca oamenii să aibă o viață mai bună. Nu ne oprim din fapte bune și continuăm să fim alături de oameni atunci când au nevoie”, a declarat Petru Jardan.

Pe lângă aspectul inedit redat pasajului, administrația aeroportului Chișinău a restabilit sistemul de evacuare a apelor pluviale. Au fost reconstruite complet scările, a fost instalată iluminarea, un sistem de monitorizare video performant și au fost montate rampe pentru persoanele cu nevoi speciale. Un element deosebit al pasajului subteran îl reprezintă și acoperișul scărilor cu carcasă din metal cu arcuri, care oferă acestuia un aspect modern inovativ.

Pentru a reda trecerii subterane un stil urban deosebit, Avia Invest a contractat și un expert în picturi stradale, care a vopsit pe pereții subteranei imagini inspirate din aviație. La fel, în zona trecerii au fost amenajate bănci pentru trecători și plantate flori și iarbă verde.

In this article


Join the Conversation