IGSU: Aplicaţii tactice într-un spital de pediatrie din Bălţi

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a desfăşurat aplicaţii tactice în municipiul Bălţi. Exerciţiile au fost desfăşurate la spitalul municipal de pediatrie, transmite Breaking News. Potrivit scenariului, un...

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a desfăşurat aplicaţii tactice în municipiul Bălţi. Exerciţiile au fost desfăşurate la spitalul municipal de pediatrie, transmite Breaking News.

Potrivit scenariului, un incendiu de proporţii a izbucnit în incinta instituţiei. Flăcările au cuprins mai multe încăperi de la etajele superioare. La solicitarea intervenţiei prin serviciul 112 pompierii au intervenit rapid şi au reuşit evacuarea pacienţilor, dar şi angajaţilor spitalului, care riscau să se intoxice cu produsele de ardere.

Mai mult, salvatorii au folosit şi o autoscară pentru a evacua mai mulţi copii de la etajele superioare inundate cu fum dens. În urma intervenţiei prompte a salvatorilor o persoană a fost salvată din foc de la etajul trei, fiind predată  pentru ulterioare îngrijiri medicale Serviciului de Medicină Urgentă. Datorită intervenţiei rapide ai angajaţilor IGSU, incendiul a fost lichidat în cel mai scurt timp. La faţa locului au fost antrenaţi 32 de salvatori din cadrul IGSU şi 6 unităţi de tehnică specială.

Astfel de aplicaţii sunt desfăşurate de IGSU sistematic în toate raioanele ţării cu scopul verificării capacităţilor de intervenţie primară a instituțiilor în diverse situații de risc.

 

In this article


Join the Conversation