Igor Dodon susține reducerea numărului de deputați

Președintele Igor Dodon susține reducerea numărului de deputați în Parlament, cel puțin cu o treime. Despre aceasta șeful statului a anunțat în emisiunea “Președintele Răspunde”, pe care o...

Președintele Igor Dodon susține reducerea numărului de deputați în Parlament, cel puțin cu o treime. Despre aceasta șeful statului a anunțat în emisiunea “Președintele Răspunde”, pe care o prezintă săptămânal.

„Poziția mea în calitate de președinte al Republicii Moldova este următoarea, eu încă în anul 2017 am ieșit cu o inițiativă de a organiza un referendum național, pentru reducerea numărului de deputați cu o treime.”, spune șeful statului.

Igor Dodon a explicat și mecanismul: „Trebuie de făcut prin modificarea Constituției, noi nu avem necesarele 67 de mandate în Parlament pentru acest proiect, dar eu vă promit că după alegerile prezidențiale vom veni cu inițiativa de modificare a Constituției, aveți cuvântul meu”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a explicat că numărul de 101 deputați, așa cum este în prezent, s-a stabilit la începutul anilor ’90, iar de atunci populația Republicii Moldova s-a micșorat cu o treime, ceea ce impune necesitatea de a micșora și numărul de parlamentari.

In this article


Join the Conversation