Igor Dodon și-a rugat colegii să fie mai „indulgenți” cu noul Executiv

Igor Dodon anunță că are mai multe „întrebări” față de activitatea unor ministere din cadrul Guvernului condus de Maia Sandu, însă închide, deocamdată, ochii la acest lucru și...

Igor Dodon anunță că are mai multe „întrebări” față de activitatea unor ministere din cadrul Guvernului condus de Maia Sandu, însă închide, deocamdată, ochii la acest lucru și și-a rugat colegii să fie mai „indulgenți” cu noul Executiv. Declarația a fost făcută azi în cadrul emisiunii „Polius” de la postul de televiziune AccentTV, transmite Breaking News cu referire la deschide.md.

Dodon a declarat că reprezentanții blocului ACUM trebuie să aprecieze faptul că socialiștii nu-i critică.

„Dacă cineva crede că noi i-am dat toate ministerele și ei sunt așa mari guvernanți și fac diferite declarații, vreau să le amintesc că au doar 26 de mandate, nu 51 și nici 35, cât au socialiștii. Putem merge înainte doar dacă suntem împreună. Să nu se gândească ca partidele lor au nevoie de una sau alta. Socialiștii tot trebuie să rezolve problemele alegătorilor săi… dacă colegii noștri de coaliție vor înțelege asta, atunci vom merge mai departe. Ce perioadă de obicei se oferă Guvernului pentru «luna de miere»? 90-100 de zile? Iată, la începutul lunii septembrie… am multe întrebări către multe ministere. Sincer vă spun”, a declarat șeful statului.

Potrivit lui, PSRM încearcă să ofere un ajutor membrilor Executivului.

„Înțeleg că sunt oameni noi, nu văd toate procesele, dar încercăm să-i ajutăm. Am ordonat consilierilor, am rugat deputații să fie indulgenți la această etapă pentru că sunt probleme, nu sunt oameni care… dar sunt și profesioniști acolo. Am o relație foarte bună cu ministrul Economiei, ne înțelegem perfect. Avem relații bune cu Maia Sandu, la fel ne înțelegem perfect, dar trebuie să înțelegem că suntem într-o echipă”, a spus el.

Dodon a precizat că la moment, reprezentanții PSRM „închid ochii” la unele probleme, însă dacă blocul ACUM va continua în acest sens, atunci va fi pierdută „șansa să ne mișcăm împreună mai departe”.

 

 

In this article


Join the Conversation