Igor Dodon propune înghețarea majorării salariilor pentru „nacialnici”

Președintele țării, Igor Dodon, va veni cu o nouă inițiativă prin care va propune înghețarea majorării salariilor pentru șeful statului, premier, miniștri, judecători și procurori. Dodon a făcut...

Președintele țării, Igor Dodon, va veni cu o nouă inițiativă prin care va propune înghețarea majorării salariilor pentru șeful statului, premier, miniștri, judecători și procurori. Dodon a făcut acest anunț în cadrul ediției de vineri, 14 februarie, a rubricii “Președintele răspunde”.  

Șeful statului a anunțat că va înainta această inițiativă în Guvern și Parlament în cel mai apropiat timp. ”Vreau să vin cu inițiativa de a îngheța creșterile de salarii ale președintelui țării, premierului, miniștrilor, deputaților, judecătorilor și procurorilor”, a spus Dodon.

În opinia președintelui, salariile persoanelor cu funcții de răspundere nu trebuie majorate până nu vor crește pensiile și salariile bugetarilor “la un nivel decent”. ”Salariile la nacialnici trebuie să depindă de veniturile populației”, a declarat președintele.

Șeful statului s-a arătat optimist că Guvernul și Parlamentul vor susține inițiativa fracțiunii PSRM de a reduce salariile deputaților.

In this article


Join the Conversation