Igor Dodon, lider la prezidențiale. Ar acumula cele mai multe voturi la scrutin, arată datele ultimului SONDAJ

Aproape că fiecare al doilea cetățean al țării noastre l-ar vota pe Igor Dodon la funcția de președinte, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale. Potrivit sondajului...

Aproape că fiecare al doilea cetățean al țării noastre l-ar vota pe Igor Dodon la funcția de președinte, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale.

Potrivit sondajului „Solidaritatea socială în contextul pandemiei COVID-19”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova,  47,5% din cetățenii deciși și-ar da votul pentru șeful statului. Liderul PAS, Maia Sandu, ar obține doar 20% din voturi, iar Andrei Năstase – 8,3%.

Pentru primarul de Bălți, Renato Usatîi, ar vota 7,3 la sută din cei deciși, iar pentru democratul Pavel Filip – 4,6%. Actualul premier, Ion Chicu, ar acumula 3,8 la sută din voturi, iar unionistul Octavian Țîcu – 3,6%. Fostul președinte al țării, Vladimir Voronin – 1,8%, iar principalul acuzat în dosarul miliardului furat, Ilan Șor, ar obține un procent. Pentru alți candidați ar vota 2,1%.

Sondajul a fost realizat la telefon în perioada 1-7 mai pe un eșantion de 1141 de persoane din 418 de localități din toate regiunile țării. Marja de eroare este de trei la sută.

In this article