Igor Dodon a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical

Președintele țării, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical. Șeful statului a menționat că sărbătoarea din acest an vine să...

Președintele țării, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical. Șeful statului a menționat că sărbătoarea din acest an vine să evidențieze rolul și menirea asistenților medicali, care, alături de medici și infirmiere, fac front comun împotriva virusului necruțător, fiind eroii din linia întâi.

„Astăzi e ziua celor circa 22 de mii de asistente medicale din țara noastră care sunt la datorie. Anume în ochii acestor femei cu inimă mare și cu o responsabilitate enormă suferinzii caută speranța, sorb orice cuvânt, sfat, recomandare, considerându-le îngeri păzitori în momentele de grea încercare.”, se arată în mesaj.

Totodată, șeful statului le-a dat asigurări că statul va investi considerabil în sistemul de sănătate pentru a reduce exodul lucrătorilor medicali, pentru crearea condițiilor favorabile de muncă și protecție socială, pentru sporirea siguranței pacienților, pentru o societate sănătoasă și prosperă.

 

In this article