Igor Dodon: Legea trebuie să asigure dreptul la vot în mod egal pentru toți cetățenii Republicii Moldova din afara țării

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că viitorul Parlament trebuie să reglementeze procedura deschiderii secțiilor de votare în afara țării. Liderul socialiștilor a declarat, vineri la emisiune, că legea...

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că viitorul Parlament trebuie să reglementeze procedura deschiderii secțiilor de votare în afara țării. Liderul socialiștilor a declarat, vineri la emisiune, că legea trebuie să asigure dreptul la vot în mod egal pentru toți cetățenii Republicii Moldova din afara țării.

”Imediat după aceste alegeri parlamentare anticipate va fi necesar să luăm o decizie de principiu să asigurăm la toți egal și pentru cei din Est și pentru cei din Vest. Cei peste un milion de cetățeni care sunt în afara țării, inclusiv cei 200 de mii de cetățeni din Transnistria cu drept de vot, trebuie să le asigurăm votul la toți. Dacă nu le asigurăm votul la toți, atunci care este legitimitatea următorului Parlament sau următoarei guvernări, când o parte din cetățeni nu au dreptul să voteze. De aceea, aici trebuie să fim foarte corecți cu toți cetățenii care se află în afara țării”, a declarat Dodon.

În ceea ce ține numărul secțiilor de votare din afara țării, președintele PSRM a menționat că aceste decizii trebuie să fie luate de CEC și Guvern.

In this article