Liderul socialiștilor a îndemnat oponenții de la PAS să nu repete greșeala din 2019 și să nu se ”îmbete cu apă rece”

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că toate partidele care vor accede în Parlament după 11 iulie, și de dreapta și de stânga, trebuie să se așeze la o...

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că toate partidele care vor accede în Parlament după 11 iulie, și de dreapta și de stânga, trebuie să se așeze la o masă de discuții. Liderul socialiștilor afirmă că cei care vor respinge consensul politic vor fi responsabili de continuarea instabilității în țară și de declanșarea unor noi alegeri anticipate.

”Cred că după alegeri noi trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și trebuie să dialogăm cu toții. Trebuie să dialogăm și cu cei de stânga și cu cei de dreapta și să încercăm să găsim soluții pentru oameni. Imediat după alegerile parlamentare din 11 iulie trebuie să ne așezăm la masa de discuții. Va fi rău dacă după aceste alegeri nu se va găsi consens. Văd că cei de la PAS deja declară că Maia Sandu nu va fi de acord cu unul sau altul. Sunteți gata să vă asumați încă o dată responsabilitatea dizolvării Parlamentului și să aruncați țara în criză? Va fi responsabilitatea celor care nu vor accepta un dialog”, a spus Dodon.

Liderul socialiștilor a îndemnat oponenții de la PAS să nu repete greșeala din 2019 când au jurat că nu vor face alianță cu Igor Dodon și să nu se ”îmbete cu apă rece”.

”Nu excludeți dialogul, alegerile vor arăta. Dialogul va fi necesar dacă vrem să rezolvăm problemele oamenilor. Nu negați posibilitatea de dialog. Văd că acum mergeți agresiv. Am văzut ce faceți împotriva socialiștilor, rupeți placate, etc, nu vă face față acest lucru. Oamenii buni, cum pretindeți că sunteți, nu fac așa ceva. Noi nu vom răspunde cu aceiași monedă”, a menționat socialistul.

Președintele PSRM este sigur că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va învinge la 11 iulie. Potrivit lui Dodon, despre asta vorbesc rezultatele întrevederilor pe care le are cu cetățenii în teritoriu.

In this article