Dodon, despre scumpirile în lanț din ultima perioadă: Conducerea țării nu se ocupă de această problemă

Creșterea galopantă a prețurilor în Moldova nu are nicio justificare din punct de vedere economic, aceasta se întâmplă pentru că cei care astăzi conduc Moldova nu gestionează situația...

Creșterea galopantă a prețurilor în Moldova nu are nicio justificare din punct de vedere economic, aceasta se întâmplă pentru că cei care astăzi conduc Moldova nu gestionează situația din țară și nu se gândesc la oameni, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon, la emisiunea de vineri.

”La toate întrevederile electorale toți îmi spun, domnul Dodon, de ce cresc prețurile. Vă dau un exemplu, anul trecut când Dodon era președinte, împreună cu echipa, prețurile în Moldova nu au crescut, cu toate că a fost secetă, pandemie. Anul acesta cresc. De ce? Pentru că nimeni nu se ocupă de această problemă. Prețurile cresc nu doar la carburanți, dar și la produsele alimentare, uleiul este peste 50 de lei litrul. Au crescut prețurile la materialele de construcție. Au crescut prețurile în lanț la mai multe produse. Cu toate că, în opinia mea, argumente pentru aceste creșteri nu sunt. Acest lucru se întâmplă pentru că, conducerea țării nu se ocupă de această problemă. Nu are nimeni nimic cu gestionarea situației din țară, nu se gândesc la oameni”, a declarat Dodon.

Președintele PSRM susține că anume din aceste motive, imediat după alegerile din 11 iulie, nu trebuie tărăgănată procedura de învestire a Guvernului, care trebuie să ia situația sub control.

In this article