Igor Dodon: Există forțe politice care au dorit să transforme data de 2 martie într-o nouă zi de sânge, ură și dezbinare

 Președintele, Igor Dodon, a venit cu un mesaj, dedicat zilei de 2 martie. Șeful statului a scris pe Facebook că cei mai mulți veterani au demonstrat, astăzi, înțelepciune...

 Președintele, Igor Dodon, a venit cu un mesaj, dedicat zilei de 2 martie. Șeful statului a scris pe Facebook că cei mai mulți veterani au demonstrat, astăzi, înțelepciune și cumpătare și au comemorat cu demnitate acel an tragic – 1992. Pe de altă parte, Dodon constată, cu regret, că unele forțe politice au transformat această zi în una „de sânge, ură și dezbinare”.

„Nu e prima dată când unii politicieni (acum fugari) au manipulat nevoile și supărările veteranilor, pentru a ciocni violent diferite tabere, pentru a comite acțiuni împotriva ordinii sociale, împotriva statului și a cetățenilor, în cele din urmă.”, a scris Dodon pe Facebook.

Comentând protestul de astăzi, președintele a mai spus că orice manifestare trebuie să fie liberă și democratică.

“Cu regret, ceea ce întreaga societate a văzut astăzi în PMAN nu a avut legătură cu valorile democratice și respectarea drepturilor tuturor cetățenilor. S-au spart geamuri, a fost blocată timp îndelungat circulația în oraș, protestatarii au împiedicat în mod ilegal deplasarea a zeci de mii de cetățeni ai capitalei, au avut de suferit bâtrăni, copii, oameni cu dizabilități. Toate aceste lucruri urmează să fie calificate în mod ferm de instituțiile de drept și cei care au încălcat legea să fie trași la răspundere.”, a menționat Dodon.

Președintele mai spune că sunt multe semnale care indică foarte clar că în spatele manifestării se află unele grupări politice.

“Există informații că protestatarii au fost aduși cu autobuze din raioane, iar liderii lor au fost sponsorizați, într-un stil atât de cunoscut din trecut, iar în mulțime au fost văzute fețe folosite în trecut de PD-ul lui Plahotniuc pentru a face acțiuni împotriva partidelor de opoziție, iată de ce sloganele folosite au avut o tentă preponderent politică sau geopolitică, fără legătură cu nevoile reale ale veteranilor”.

Într-un final, președintele a chemat cetățenii să fie mai “cumpătați, mai echilibrați în vorbe și fapte si să facem lucruri bune unii pentru ceilalți”.

In this article