Igor Dodon a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, cu prilejul comemorării a 517 ani de la trecerea în eternitate a marelui Domnitor

Astăzi se împlinesc 517 ani de la trecerea în eternitate a marelui Domnitor Ștefan cel Mare. Cu acest prilej, conducerea PSRM a depus flori la monumentul lui Ștefan...

Astăzi se împlinesc 517 ani de la trecerea în eternitate a marelui Domnitor Ștefan cel Mare. Cu acest prilej, conducerea PSRM a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Capitalei.

“Ștefan cel Mare a fost Domnitorul Moldovei între anii 1457 și 1504 și una dintre cele mai remarcabile personalități din istoria statului moldovenesc. A fost un bun diplomat, mare patriot și conducător militar de excepție. De asemenea, a fost un mare apărător și promotor al culturii și religiei noastre creștin-ortodoxe.

Țin să amintesc că, prin decret prezidențial, anul 2018 a fost declarat anul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, iar în legătură cu acest fapt au fost desfășurate mai multe activități patriotice organizate sub patronajul Președintelui Republicii Moldova.

Trebuie să ne mândrim cu istoria noastră, cu faptul că suntem urmașii lui Ștefan cel Mare! Suntem datori să păstrăm patrimoniul lăsat nouă de marele domnitor și să-l transmitem viitoarelor generații”, a declarat Igor Dodon.

In this article