Un candidat PAS, acuzat de mișmașuri legate de construcția gazoductului Gura Galbenă – Hîncești. Prejudiciul e colosal

Corupții vor lupta cu corupția. Cel puțin asta înțelegem, după ce în spațiul public apar tot mai multe informații compromițătoare la adresa candidaților PAS. Recent presa a scris...

Corupții vor lupta cu corupția. Cel puțin asta înțelegem, după ce în spațiul public apar tot mai multe informații compromițătoare la adresa candidaților PAS.

Recent presa a scris că Valentina Manic, candidatul nr.18 pe lista PAS la alegerile parlamentare din 11 iulie, ar fi falsificat mai multe acte, pe când deținea funcția de șef al Direcției Finanțe a Consiliului raional Hâncești.

Ilegalitățile comise de membra PAS nu se opresc aici. Bloggerul Eugeniu Luchianiuc a publicat mai multe documente, care demonstrează că Manic a prejudiciat statului cu sute de mii de lei. Mai exact, la sfârșitul anului 2014, aceasta a dispus achitarea unei sume mai mari de cât era specificat în contractul de construcție a conductei de gaz Gura Galbenă – Hîncești. Dacă potrivit contractului era prevăzută suma de 10 230 761 de lei, Manic a transferat cu aproape 200 de mii de lei mai mult.

De asemenea, Manic este acuzată că ar fi dispus achitarea unei sume de aproape 170 de mii de lei companiei care construia gazoductul pentru efectuarea unor lucrări pe care, conform contractului, trebuia să le suporte însăși compania.

Potrivit raportului, candidata PAS ar fi dispus transferarea nejustificată în conturile SA „Promtehgaz” a 347 960 de lei, sumă care este considerată prejudiciu adus bugetului raional.

Tot în acea perioadă Manic ar fi facilitata delapidarea finanțelor publice de către contabilul-șef Anastasia Juc. Și asta pentru că, după un control dispus de președintele raionului Hîncești, Lidia Lupu, cu privire la depistarea încălcărilor utilizărilor banilor bugetari contrar destinației, direcția condusă de Manic nu a depistat nicio încălcare. Abia după un control repetat al Departamentului Control Financiar și Revizie al Ministerului Finanțelor a depistat grave încălcări în gestionarea banilor publici, fiind intentat și un dosar penal pe acest caz.

manic-act by euscatel

In this article