Henley & Partners privind optimizarea Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție

După constituirea noului guvern al Republicii Moldova, oficiul de implementare a Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiții (MCBI) a purtat un dialog pozitiv cu noii...

După constituirea noului guvern al Republicii Moldova, oficiul de implementare a Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiții (MCBI) a purtat un dialog pozitiv cu noii miniștri, transmite Breaking News.

În conformitate cu procedura standard de schimbare a guvernului, există un proces de evaluare a tuturor ministerelor, inclusiv a programului MCBI. Guvernul a informat biroul de implementare a MCBI că dorește să revizuiască programul și companiile-furnizori de servicii de administrare, pentru a se asigura că acesta aduce beneficii suverane și sociale maxime Republicii Moldova și poporului acesteia.

Toate cererile de aplicare, care au fost acceptate oficial în Program până în acest moment vor fi prelucrate complet. Cu toate acestea, deocamdată, nu vor fi acceptate alte solicități, astfel încât guvernul să poată finaliza procesul de evaluare și optimizare.

Programul MCBI are avantaje suverane și sociale semnificative pentru Moldova și poporul său:

  • Programul va suplini cu lichidități economia Republicii Moldova, capital străin atât de necesar țării și investițiile în proiecte de susținere a socieții civile din Moldova. Din solicitările deja existente ale cetățeniei RM urmează a fi obținute 18 milioane de euro.
  • Fondul de Investiții Publice a fost înființat pentru a investi în mod transparent capitalul adunat prin intermediul programului pentru binele Republicii Moldova și a populației acesteia, în baza exemplului de succes al Corporației Provocările Mileniului.
  • Programul creează o platformă internațională unică care poate amplifica vocea Moldovei în spațiul geopolitic, diplomatic, comercial și investițional.
  • Programul va gestiona fluxuri sporite de investiții străine directe (ISD) care pot consolida și diversifica economia, creând astfel locuri de muncă noi și sigure pentru poporul moldovenesc, cu consecințe politice pozitive pentru guvern.

Consilierii The Moldova Investment Company și cei ai Henley & Partners așteaptă cu nerăbdare să continuie angajamentul pozitiv cu noul Guvern al Republicii Moldova.

Dr. Juerg Steffen, CEO al Henley & Partners, a menționat: „Rămânem în totalitate în slujba Republicii Moldova și poporul său. Am investit timp și capital semnificativ în Moldova și credem că această investiție va genera de-a lungul timpului sute de milioane în economia moldovenească, ceea ce va îmbunătăți viața populației țării.

În plus, considerăm că programul MCBI va deveni o platformă pentru o creștere mai mare, dezvoltând noi proiecte importante de ISD care vor crea oportunități de angajare pentru moldoveni. Așteptăm cu nerăbdare un dialog pozitiv cu noul guvern”.

 

In this article


Join the Conversation