Hamas a lansat un baraj de rachete împotriva orașului Tel Aviv

Organizața islamistă palestiniană Hamas a lansat luni un baraj de rachete asupra Tel Avivului şi oraşelor din apropiere, etalând o putere de foc cu rachete cu rază lungă...

Organizața islamistă palestiniană Hamas a lansat luni un baraj de rachete asupra Tel Avivului şi oraşelor din apropiere, etalând o putere de foc cu rachete cu rază lungă de acţiune după săptămâni de relativă linişte în centrul Israelului, relatează Reuters.

Hamas, care conduce Fâşia Gaza, a revendicat responsabilitatea pentru atacuri. Armata israeliană a declarat că au fost lansate 15 rachete, dintre care şase au fost interceptate. Armata încearcă de obicei să doboare doar acele rachete care ar urma să lovească zone populate, precizează Reuters, potrivit Agerpres.

Sirenele au răsunat în marile oraşe din centrul Israelului în timpul orelor de vârf de după-amiază, făcându-i pe locuitori să alerge spre adăposturi. Reuters informează că nu au fost raportate victime până acum.

Poliţia israeliană a anunţat că desfăşura o operaţiune de îndepărtare a fragmentelor, care au căzut în cel puţin o suburbie a oraşului Tel Aviv, probabil de la una dintre interceptările în aer.

In this article