Zelenski acuză Rusia că își tratează militarii ca pe o „carne de tun”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut declarații puternice într-un interviu acordat postului german ARD, acuzând Rusia că își tratează propriii militari ca pe o “carne de tun” în...

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut declarații puternice într-un interviu acordat postului german ARD, acuzând Rusia că își tratează propriii militari ca pe o “carne de tun” în războiul din Ucraina.

Zelenski a subliniat că Moscova nu pare să-și exprime preocuparea față de pierderile umane, menționând situația tragică de la Avdiivka, unde există “stive” cu cadavre ale militarilor ruși “puși unul peste altul”.

Potrivit președintelui ucrainean, această atitudine arată că rușii au ajuns în pragul epuizării, dar că autoritățile ruse nu manifestă nicio grijă față de numărul de vieți pierdute.

Zelenski a evidențiat ororile de la Avdiivka, unde există stive de cadavre ale soldaților ruși lăsate nepreluate, subliniind lipsa de respect pentru propriii combatanți.

Aceste declarații au fost aduse în atenție de Anton Gherașcenko, consilier al ministrului de Interne de la Kiev, pe rețelele sociale, subliniind impactul devastator al conflictului ucrainean.

In this article