Trupa rock Bi-2 din Rusia, reținută în Thailanda pentru muncă ilegală

Membrii unei trupe de rock din Rusia care au criticat războiul din Ucraina ar putea fi deportați din Thailanda. Ei au fost arestați în stațiunea Phuket pentru că...

Membrii unei trupe de rock din Rusia care au criticat războiul din Ucraina ar putea fi deportați din Thailanda. Ei au fost arestați în stațiunea Phuket pentru că lucrau fără permis, au anunțat luni mai mulți oficiali pentru Reuters, citată de Mediafax.

Activiștii pentru drepturile omului se tem că membrii trupei rock Bi-2 vor fi aspru pedepsiți dacă vor fi trimiși în Rusia. Grupul s-a refugiat în Thailanda după ce a condamnat războiul din Rusia. Solistul său Igor Bortnick a fost etichetat de autoritățile ruse drept „agent străin”, după ce l-a criticat online pe președintele Vladimir Putin.

Șapte membri ai trupei au fost reținuți pe 24 ianuarie și duși într-un centru de detenție din Bangkok. Autoritățile locale spun că, de obicei, străinii sunt deportați în țările de origine. Totuși, procedurile permit ca deportările să se facă în alte țări dacă sunt invocate motive serioase privind siguranța persoanelor.

Persoanele cu dublă cetățenie au opțiunea de a alege țara unde sunt trimise. Unii membri ai trupei au dublă cetățenie, israeliană și australiană.

In this article