Haine de „brand” confiscate de poliție

Angajații Secției investigații infracțiuni economico-financiare a Direcției investigații Centru a Inspectoratului Național de Investigație al IGP au documentat activitatea ilegală a unei persoane, care comercializa articole vestimentare de...

Angajații Secției investigații infracțiuni economico-financiare a Direcției investigații Centru a Inspectoratului Național de Investigație al IGP au documentat activitatea ilegală a unei persoane, care comercializa articole vestimentare de marcă, contrafăcute, cu numele unor branduri internaționale.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani își vindea marfa prin intermediul paginilor de socializare, inclusiv cu livrarea către consumatorul final pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, în urma acțiunilor procesuale de constatare, din automobilul personal de marcă Mercedes-Benz, polițiștii au ridicat articole vestimentare pentru dame și bărbați, în sumă totală de 112 000 mii lei. Proprietarul mărfii nu a putut prezenta polițiștilor niciun act ce ar confirma proveniența bunurilor și documente ce i-ar permite desfășurarea activității de întreprinzător.

Conform informației acumulate de poliție, marfa a fost adusă pe teritoriul Republicii Moldova înainte de răspândirea COVID-19, de la o piață din Ucraina, ocolind postul vamal. Persoanele care doreau să procure un produs de „brand„ scoteau din buzunar de la 500 până la 2500 de lei.

În acest caz, marfa a fost confiscată, iar poliția efectuează acțiuni procesuale de constatare în scopul stabilirii cercului de persoane fizice și juridice implicate în schema frauduloasă de introducere și realizare pe piața internă de consum a articolelor vestimentare contrafăcute.

Conform Codului Contravențional al Republicii Moldova persoana fizică se sancționează cu amendă de la 3 000 până la 4 500 lei, iar persoana juridică de la 6 000 până la 9 000 lei sau după caz, în baza probelor acumulate, conform Codului Penal al RM, persoana fizică se sancționează cu amendă de la 57 500 la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, iar persoana juridică de la 225 000 la 300 000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 1 la 5 ani.

In this article