Guvernul Republicii Moldova a venit cu o reacție în cazul reținerii jurnalistei

Guvernul Republicii Moldova a venit cu o reacție în cazul reținerii jurnalistei de la TV8, Viorica Tătaru, la Tiraspol, în timpul protestului organizat de autoritățile separatiste. „În legătură...

Guvernul Republicii Moldova a venit cu o reacție în cazul reținerii jurnalistei de la TV8, Viorica Tătaru, la Tiraspol, în timpul protestului organizat de autoritățile separatiste.

„În legătură cu reținerea ilegală de către exponenții așa-numitelor structuri de forță din regiunea transnistreană a jurnalistei Viorica Tătaru, în adresa reprezentantului politic în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană de la Tiraspol a fost remisă o sesizare de urgență, cu solicitarea eliberării imediate a acesteia și a oferirii posibilității revenirii în siguranță pe malul drept al Nistrului”, susțin reprezentanții Guvernului R. Moldova.

De asemenea, se menționează că a fost reiterat apelul asigurării accesului nestingherit în regiune jurnaliștilor de pe malul drept al Nistrului, în condiții similare, oferite celor din regiune, care fără obstacole și condiționări pot accesa și reflecta evenimentele ce au loc în perimetrul controlat constituțional.

„Acest caz revoltător a fost adus în vizorul Misiunii OSCE în Republica Moldova și a partenerilor externi relevanți, cu rugămintea de a lua toate măsurile posibile pentru a convinge Tiraspolul să renunțe la abuzuri și provocări, să respecte în mod echitabil drepturile și libertățile tuturor reprezentanților mass-media, să contribuie la eliberarea necondiționată a jurnalistei Viorica Tătaru și la revenirea în siguranță a acesteia pe malul drept al Nistrului”, se mai arată în comunicat.

In this article