Popescu, decorat de Sandu cu Ordinul Republicii

Doar laude și cuvinte de mulțumire a avut Maia Sandu în cadrul ceremonii festive cu prilejul plecării ministrului Nicu Popescu de la MAEIE. Șefa statului a menționat că...

Doar laude și cuvinte de mulțumire a avut Maia Sandu în cadrul ceremonii festive cu prilejul plecării ministrului Nicu Popescu de la MAEIE.

Șefa statului a menționat că procesul de aderare la UE a R. Moldova este în mare parte datorită lui Nicu Popescu.

Cu toate că acesta și-a depus demisia de la MAEIE, Sandu a menționat că nu își ia rămas bun de la Popescu și că acesta va avea un rol cheie în continuare în procesul de aderare.

„Ne-am adunam astăzi aici să aducem un omagiu unui diplomat vizionar și probabil celui mai remarcabil ministru de Externe și Integrării Europene pe care Republica Moldova l-a avut vreodată și eu sunt aici pentru a-mi exprima recunoștința, si pentru a exprima recunoștința cetățenilor pentru tot ce Nicu Popescu a realizat.

Vreau să-i mulțumesc pentru contribuția extraordinară la procesul de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană și pentru rezultatele extraordinare pe domeniul diplomației externe în general. Nicu Popescu, alături de colegii lui, ne-a ajutat să repunem R. Moldova pe harta lumii, el a reușit să construiască relații solide cu țări puternice, țări mari și mici.

Dacă ne amintim, R. Moldova acum doi ani și jumătate în urmă nu era într-o situație diplomatică prea bună, iar discuțiile despre aderare erau vagi și greu de realizat. Iară că în această perioadă s-au întâmplat datorită eforturilor domnului Popescu.

Când a fost dificil, Nicu a dat dovadă de viziune”, a declarat Sandu.

La finalul discursului său, șefa statului l-a decorat pe fostul ministru cu Ordinul Republicii.

 

In this article