O jurnalistă de la Chișinău, reținută la Tiraspol

Asociația Promo-Lex informează că jurnalista TV8 Viorica Tataru a fost reținută de către forțele de securitate de la Tiraspol. S-a întâmplat astăzi, în timpul protestului care a avut...

Asociația Promo-Lex informează că jurnalista TV8 Viorica Tataru a fost reținută de către forțele de securitate de la Tiraspol. S-a întâmplat astăzi, în timpul protestului care a avut loc în capitala regiunii separatiste.

„Detaliile incidentului sunt încă în curs de verificare, însă gravitatea situației necesită o reacție imediată și coordonată”, informează asociația Promo-LEX, care anunță că a informat de urgență Biroul Politici de Reintegrare despre acest caz și-i cere să ia măsuri rapide pentru asigurarea siguranței și eliberării jurnalistei.

Totodată Promo-LEX solicită oficiul ONU pentru Drepturile Omului să monitorizeze îndeaproape această situație, să documenteze orice încălcări ale drepturilor jurnalistei și să alerteze raportorii speciali ONU cu privire la această situație.

„Solicităm tuturor entităților menționate să acționeze cu maximă seriozitate și promptitudine pentru a asigura eliberarea și protecția jurnalistei Viorica Tataru”, se mai spune în comunicatul emis de Promo-LEX.

Potrivit postului de televiziune TV 8, la care activează Viorica Tătaru, aceasta filma protestul organizat de autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol, iar ultima oară ea a răspuns la telefon în timp ce era însoțită spre sediul KGB-ului transnistrean.

In this article