Biserica „Minunea Arhanghelului Mihail” din satul Parcani a fost cuprinsă de flăcări

Incendiu devastator în raionul Soroca. Pompierii au declanșat nivelul sporit de intervenție după ce biserica „Minunea Arhanghelului Mihail” din localitatea Parcani a fost cuprinsă de flăcări. Angajații IGSU...

Incendiu devastator în raionul Soroca. Pompierii au declanșat nivelul sporit de intervenție după ce biserica „Minunea Arhanghelului Mihail” din localitatea Parcani a fost cuprinsă de flăcări.

Angajații IGSU au fost alertați în prima parte a zilei de 10 ianuarie, în jurul orei 10.40, iar la fața locului au fost direcționate 8 echipaje de salvatori și pompieri.

Ajunși, aceștia au stabilit că arderea a izbucnit în interiorul bisericii, iar clădirea era inundată cu fum. Angajații IGSU au reușit localizarea arderii în mai puțin de o oră, iar la ora 12.10, focul a fost lichidat complet. Ulterior, experții au început examinarea lăcașului pentru a stabili ce ar fi putut provoca flăcările.

Chiar dacă s-a intervenit în forță, incendiul a reușit să distrugă încăperile bisericii și bunuri materiale bisericești de pe o suprafață de 15 m2. Din fericire, în urma arderii nicio persoană nu a avut de suferit. Până la această oră, experții nu au oferit detalii privind cauzele de la care ar fi putut izbucni incendiul. Toate circumstanțele, dar și suma pagubei materiale cauzată de ardere urmează a fi stabilite în cadrul unei anchete.

In this article