Guvernul britanic va refuza ca UE să-i impună reguli privind angajații străini

Guvernul britanic nu va accepta ca Uniunea Europeana să-i impună anumite reguli în materie de mediu, de dreptul muncii sau ajutoare de stat în relația sa viitoare cu...

Guvernul britanic nu va accepta ca Uniunea Europeana să-i impună anumite reguli în materie de mediu, de dreptul muncii sau ajutoare de stat în relația sa viitoare cu continentul, a avertizat luni negociatorul britanic pentru Brexit, David Frost, relateaza AFP.

„Este esențial pentru noi să putem stabili legi care ni se potrivesc, să revendicam dreptul pe care îl are orice altă țară din afara UE”, a afirmat David Frost în cadrul unui discurs rostit la Universitatea Libera din Bruxelles (ULB).

„Aceasta nu este doar o simplă poziție de negociere care s-ar putea schimba sub presiune. Acesta este chiar obiectivul întregului proiect”, a insistat negociatorul Regatului Unit, care a intrat de la ieșirea din UE într-o perioadă de tranziție până la sfârșitul anului.

Discursul mult așteptat al negociatorului David Frost are loc într-un moment în care statele membre ale UE elaborează un mandat pentru propriul lor negociator Michel Barnier și care stabilește obiectivele și liniile roșii în cadrul negocierilor.

 

In this article


Join the Conversation