Guvernul a aprobat Planul de admitere la studiile de doctorat finanţate din buget

Executivul, întrunit astăzi în şedinţă, a aprobat Planul de admitere la studiile superioare de doctorat, ciclul III, cu finanțare de la bugetul de stat pentru anul academic 2020-2021....

Executivul, întrunit astăzi în şedinţă, a aprobat Planul de admitere la studiile superioare de doctorat, ciclul III, cu finanțare de la bugetul de stat pentru anul academic 2020-2021. Acesta include în total 313 granturi doctorale, transmite MOLDPRES.

Majoritatea granturilor vor fi pentru doctorat ştiinţific (305) şi opt finanţări pentru doctorat profesional. Granturile vor fi oferite în ştiinţe ale naturii, medicale, inginereşti, agricole, sociale, economice şi umaniste. Conform deciziei Guvernului, pentru cetăţenii străini vor fi acordate 15 granturi doctorale.

Repartizarea numerică a granturilor doctorale pe autorități publice centrale se va face în felul următor: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării – 203; Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului – 25; Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – 70; Ministerul Apărării – 3; Ministerul Afacerilor Interne – 2; Cancelaria de Stat – 10.

Instituțiile de învățământ superior, consorțiile, parteneriatele naționale și internaționale, inclusiv cele constituite cu participarea organizațiilor din sfera științei și inovării, vor asigura admiterea la studiile superioare de doctorat, ciclul III, în limitele planurilor de admitere cu finanțare de la bugetul de stat, ale alocațiilor bugetare și ale unităților de personal, aprobate conform legislației.

In this article