Grosu anunță retragerea R. Moldova din Comunitatea Statelor Independente

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, anunță retragerea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI). „După discuții cu cetățenii, vizite în teritorii, după consultări la partid, președinta țării, anunț că...

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, anunță retragerea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI).

„După discuții cu cetățenii, vizite în teritorii, după consultări la partid, președinta țării, anunț că am inițiat procedura a retragere a Republicii Moldova din acordul CSI. După 30 de ani a devenit clar că aflarea Moldovei în structurile CSI nu ne-a ajutat să scoatem armata rusă de pe teritoriul Moldovei, să rezolvăm conflictul transnistrean. Alfarea în CSI nu ne-a ferit de șantajul în plină iarnă”, a menționat Grosu.

Totodată, Grosu a mai adăugat că retragerea din Adunarea CSI este un prim pas. Ucraina a părăsit această organizație, iar Republica Moldova este o țară liberă să ia decizii suverane.

Președintele Parlamentul a subliniat că la ședința Biroului permanent va înainta un demers către premierul Dorin Recean, de a pregăti inițiativa legislativă. Procedura ar putea dura câteva săptămâni.

In this article