Peste 400 de elevi au fost instruiți privind bazele securității vieții de IGSU în municipiul Bălți

Pe data de 13 mai 2023, angajații Direcției Regionale Căutare-Salvare nr.2, din municipiul Bălți au desfășurat lecții privind bazele securității vieții pentru mai mulți elevi și cadre didactice...

Pe data de 13 mai 2023, angajații Direcției Regionale Căutare-Salvare nr.2, din municipiul Bălți au desfășurat lecții privind bazele securității vieții pentru mai mulți elevi și cadre didactice din instituțiile de învățământ.

 

Potrivit IGSU, peste 400 de tineri au participat la lecții teoretice, ateliere de lucru și activități interactive de instruire, care au fost organizate de salvatori.

 

În preajma vacanței de vară, serviciul scafandrieri din nordul țării a acordat atenția maximă regulilor de comportament în preajma bazinelor acvatice. Astfel, un exercițiu demonstrativ a avut loc pe malul lacului Orășenesc pentru elevii din 7 clase din cadrul liceului “Mihai Eminescu” din municipiul Bălți. Aici, salvatorii au vorbit copiilor despre riscul de înec în urma nerespectării regulilor de securitate în timpul scăldatului, precum și în timpul aflării în apropierea râurilor și lacurilor. Minorii au explorat echipamentul scafandrierilor, iar angajații IGSU au demonstrat tehnicile de salvare pe apă și manevrele vitale de prim ajutor, care trebuie să fie întreprinse în caz de înec.

 

Totodată, un alt grup de elevi a fost invitat în incinta Direcției Regionale Căutare-Salvare nr.2, unde copii au fost familiarizați cu meseria nobilă a pompierilor și salvatorilor. Specialiștii IGSU au atras atenția acestora asupra regulilor de siguranță, care trebuie să fie întreprinse în caz de incendiu și în alte situații de risc. Mai mult, elevii au avut partea de concursuri și activități educative, dar și au explorat tehnica de intervenție a pompierilor.

 

Astfel de activități de prevenire sunt desfășurate sistematic pentru pregătirea tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții și reacționării corecte în cazul producerii situațiilor de urgență.

In this article