Geniştii militari au neutralizat 22 de obiecte explozive

Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat, marţi, 12 februarie curent, la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale, 22 de obiecte explozive, transmite Breaking News. Potrivit şefului serviciului geniu,...

Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat, marţi, 12 februarie curent, la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale, 22 de obiecte explozive, transmite Breaking News.

Potrivit şefului serviciului geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, muniţiile — proiectile de artilerie, calibru 100 mm, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial — au fost descoperite de localnici în pădurea de lângă satul Hîrbovăţ, raionul Anenii Noi.

Locotenent-colonelul Efros a specificat că lucrările au fost desfăşurate de o echipă din cadrul Batalionului de Geniu, condusă de locotenentul major Ion Golovei, care au transportat obiectele la poligon, pentru a fi distruse în condiţii de maximă siguranţă.

De notat că de la începutul anului, geniştii militari au executat şase misiuni de deminare, în cadrul cărora au lichidat 29 de obiecte explozive de diferit calibru, pe întreg teritoriul ţării.

In this article


Join the Conversation