Franța trece printr-un nou val de COVID: S-ar putea reveni la măști în transport

Alain Fischer a declarat la France 2 că nu există nicio îndoială că există din nou o recrudescență a pandemiei în țară, adăugând că este pentru reintroducerea obligativității...

Alain Fischer a declarat la France 2 că nu există nicio îndoială că există din nou o recrudescență a pandemiei în țară, adăugând că este pentru reintroducerea obligativității purtării măștii de protecție în transportul public.

Noile infecții au crescut constant de la sfârșitul lunii mai în Franța, media pe 7 zile a cazurilor noi zilnice aproape că s-a triplat între cifra de 17.705 din 27 mai şi cea de 50.402 de marți, potrivit Reuters, transmite breakingnews.md cu referire la mediafax.ro.

Cu toate acestea, media este 7 ori mai mică decât recordul de 366.179 atins la începutul anului.

Numărul persoanelor spitalizate a scăzut sâmbătă la cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni, de 13.876, dar a crescut cu 458 în ultimele trei zile, ajungând la 14.334, un maxim al ultimelor aproape trei săptămâni.

Bilanțul COVID din Franța a crescut marți cu 56 de morți în 24 de ore, ajungând la 149.162.

Alte țări europene, în special Portugalia, înregistrează, de asemenea, o creștere, din cauza a două noi subvariante Omicron BA.4 şi BA.5, care, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, sunt susceptibile de a deveni dominante în regiune.

Variantele nu par să implice un risc mai mare de îmbolnăvire severă decât alte forme de Omicron, dar, întrucât sunt ceva mai infecțioase decât acestea din urmă, ar putea duce la o creștere a spitalizărilor şi a deceselor, a declarat ECDC.

Tradițional, există un decalaj de două săptămâni între noile cazurile şi tendințele de spitalizare.

In this article