FOTO// Comemorări globale în onoarea lui Alexei Navalnîi

Oameni din întreaga lume au participat la acțiuni de comemorare pentru a-și exprima omagiile și sprijinul pentru Alexei Navalnîi, opozantul rus al Kremlinului. Memorialuri și demonstrații de solidaritate...

Oameni din întreaga lume au participat la acțiuni de comemorare pentru a-și exprima omagiile și sprijinul pentru Alexei Navalnîi, opozantul rus al Kremlinului. Memorialuri și demonstrații de solidaritate au avut loc în diverse locații, de la Bratislava la Uruguay și de la Tallinn la San Francisco.

În Sacramento și San Francisco, SUA, s-au organizat adunări de amploare, unde sute de oameni au venit să își exprime respectul și să își arate solidaritatea față de Navalnîi.

În Rusia, în ciuda condițiilor meteo dificile și a supravegherii intense, locuitorii din Perm și alte orașe continuă să se adune în fața memorialurilor improvizate pentru a-și exprima tristețea și pentru a-și arăta susținerea față de opozantul decedat.

În alte părți ale lumii, cum ar fi New York, oamenii au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de situația politică din Rusia și pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Navalnîi, aducând cu ei flori și lumânări.

În Chișinău, zeci de persoane au venit la sediul Ambasadei Federației Ruse, depunând flori și aprinzând lumânări în memoria celui care a luptat pentru libertate și democrație în Rusia. La această acțiune de comemorare au participat și cetățeni ruși care s-au refugiat în Republica Moldova din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Solidaritatea globală în memoria lui Alexei Navalnîi rămâne puternică, iar oamenii continuă să își arate sprijinul pentru lupta sa pentru drepturile civile și justiție.

Reamintim că, politicianul rus Alexei Navalnîi a fost raportat ca fiind decedat în colonia penală nr. 3 din regiunea autonomă Yamalo-Nenets, conform Departamentului local al Serviciului Federal pentru Executarea Pedepselor.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a fost reținut în ianuarie 2021, la întoarcerea sa în Rusia din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu Novichok. El a fost ulterior condamnat la închisoare pentru acuzații de fraudă și sfidare a instanței.

In this article