Opozantul rus Alexei Navalnîi a murit în închisoare

Politicianul rus Alexei Navalnîi a fost raportat ca fiind decedat în colonia penală nr. 3 din regiunea autonomă Yamalo-Nenets, conform Departamentului local al Serviciului Federal pentru Executarea Pedepselor....

Politicianul rus Alexei Navalnîi a fost raportat ca fiind decedat în colonia penală nr. 3 din regiunea autonomă Yamalo-Nenets, conform Departamentului local al Serviciului Federal pentru Executarea Pedepselor. Cu toate acestea, echipa lui Navalnîi nu a confirmat încă oficial moartea sa.

Potrivit raportului Departamentului pentru Executarea Pedepselor din Rusia, Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare în colonia penală nr. 3 și a pierdut cunoștința. În ciuda eforturilor de resuscitare, medicii au declarat decesul politicianului.

Conform presei ruse, cauza decesului lui Navalnîi ar fi o tromboză de sânge. Cu toate acestea, echipa sa nu a emis încă un comunicat oficial în acest sens.

La 14 februarie, Kira Yarmysh, secretarul de presă al lui Navalnîi, a raportat că politicianul a fost trimis într-o celulă de izolare punitivă pentru a 27-a oară în timpul detenției sale.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a fost reținut în ianuarie 2021, la întoarcerea sa în Rusia din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu Novichok. El a fost ulterior condamnat la închisoare pentru acuzații de fraudă și sfidare a instanței.

In this article