Forțele ruse au preluat controlul unei localități din Ucraina

Fondatorul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat că forțele ruse au preluat controlul asupra localităţii Zaliznianske din Ucraina. Echipele de asalt extind atacul şi încercuirea asupra Artemivsk (Bahmut, denumirea...

Fondatorul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat că forțele ruse au preluat controlul asupra localităţii Zaliznianske din Ucraina. Echipele de asalt extind atacul şi încercuirea asupra Artemivsk (Bahmut, denumirea ucraineană), a spus fondatorul Wagner.

‘Detașamentele de asalt extind încercuirea asupra Bahmut [numele ucrainean pentru Artemivsk]. În această dimineață, localitatea Zaliznianske a fost preluată de detașamentele de asalt Wagner’, a declarat Prigojin, citat, miercuri, pe canalul său de Telegram de serviciul său de presă, potrivit Rador.

Artemivsk este situat în regiunea Doneţk, controlată de Kiev, și este un important nod de transport pentru aprovizionarea grupării de trupe ucrainene din Donbas.

Aici au loc bătălii intense pentru preluarea controlului asupra orașului.

Potrivit ultimelor date, forțele ruse au tăiat sau au preluat controlul asupra tuturor drumurilor asfaltate care duc către oraș, aşa-zisul fenomen ‘rasputiţa’ provoacă serioase probleme aprovizionării forţelor ucrainene cu muniţie şi noi forţe.

Pe 11 martie, Evgheni Prigojin, fondatorul Wagner, a anunţat că forțele ruse erau situate la 1,2 km de centrul administrativ al Artemivsk.

sursa

In this article