Proiectul „You are Here”! 40 de obiective turistice sunt primele rândunici în proiectul lansat de Primăria Chișinău

Un nou proiect municipal este gata! Potrivit primarului general Ion Ceban 5 instalații cu 40 de obiective turistice sunt primele rândunici în proiectul de lungă durată lansat de...

Un nou proiect municipal este gata! Potrivit primarului general Ion Ceban 5 instalații cu 40 de obiective turistice sunt primele rândunici în proiectul de lungă durată lansat de către Primăria Chișinău – Proiectul „You are Here”!

„Acest proiect are ca scop facilitarea orientării în spațiu a turiștilor capitalei în raport cu obiectivele care pot fi vizitate în raza de 500 m de la locul aflării lor.

Cele 5 instalații „You are Here” sunt plăci realizate din alamă de diferite configurații, care copiază exact conturul pavajului din locul în care se află, devenind astfel părți integrante ale stratului pietonal.

Fiind montate în intersecții și locuri cheie ale capitalei, urmează a fi descoperite în mod întâmplător de către trecători, astfel devenind ghizi „pietonali” – ghizi utili pentru locuitorii și oaspeții capitalei.

Pe suprafețele lor sunt marcate obiectivele turistice din apropiere, sunt gravate denumirile străzilor pentru o mai bună orientare în spațiu”, a declarat Ceban.

Suplimentar, este gravat și un QR code, care duce pe platforma on-line www.visit.chisinau.md, unde sunt descrise mai detaliat obiectivele turistice marcate pe instalații.

Iată unde se află locațiile: 1. Primăria municipiului Chișinău 2. Turnul de Apă 3. Casa Herța 4. Intersecția străzii M.Bănulescu – Bodoni și b-dul Ștefan cel Mare 5. Intersecția străzilor 31 August 1989 și A.Pușkin.

Conceptul și realizarea a fost făcută de atelierul de design – Mihai Stamati.

In this article