Doi bărbați din Moldova, reținuți pentru șantaj pentru 72 de ore

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Orhei, sub conducerea Procuraturii Orhei, au documentat acțiunile de șantaj ale unui grup criminal...

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Orhei, sub conducerea Procuraturii Orhei, au documentat acțiunile de șantaj ale unui grup criminal format din autorități criminale care au început în orașul Berlin din Germania în luna mai 2023 și au continuat în Moldova.

Potrivit oamenilor legii, victima, un bărbat în vârstă de 35 de ani, originar din Orhei, aflându-se în Berlin împreună cu familia sa, ar fi avut un conflict cu un vecin, la fel moldovean. Atunci acesta a apelat la două autorități criminale pentru a-și rezolva conflictul. În schimb, aceștia i-au cerut 5.000 de euro.

Astfel, victima a fost chemată într-un parc din Berlin, unde s-au adunat peste 40 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 57 de ani, din diferite țări, iar în urma discuțiilor, s-a decis ca să achite suma solicitată pentru a scăpa de șantajul grupului criminal.

Pentru a forța victima să plătească, bănuiții au folosit amenințări cu violență fizică și chiar cu moartea, iar acțiunile de șantaj au continuat și după ce victima s-a întors în Moldova.

Așadar, la data de 21 martie, grupul de urmărire penală și investigații, sub coordonarea procuraturii Orhei, cu suportul mascaților din BPDS „Fulger” au efectuat cinci percheziții în municipiile Chișinău și Orhei, reușind să ridice diverse obiecte precum telefoane mobile, cuțite, bastoane, și altele.

De asemenea, doi bănuiți de 46 și 56 de ani, originari din Orhei și Ungheni au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alte două care ar fi participat la acțiunile de șantaj sunt anunțate în căutare. Polițiștii continuă investigațiile pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în infracțiune.

Persoanele culpabile de comiterea infracțiunii de șantaj săvârșit de două sau mai multe persoane riscă închisoare de la cinci la șapte ani.

Video: Politia.md

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article