Fiicele lui Putin iau cuvântul la Forumul Economic Internaţional din Sankt Petersburg

Apariţiile lor publice sunt rare, însă cele două fiice ale preşedintelui rus Vladimir Putin au luat cuvântul săptămâna aceasta la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, relatează...

Apariţiile lor publice sunt rare, însă cele două fiice ale preşedintelui rus Vladimir Putin au luat cuvântul săptămâna aceasta la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, relatează AFP și Agerpres.

Maria Voronţova şi Katerina Tihonova sunt cunoscute public drept fiicele preşedintelui rus şi ale Liudmilei Putina, de care liderul de la Kremlin a divorţat oficial în 2013. Ele s-au născut în 1985 şi, respectiv, 1986.

Maria Voronţova este medic endocrinolog la Centrul Naţional de Cercetare de Endocrinologie din Moscova şi face parte, de asemenea, din consiliul de administraţie al unei societăţi ruse de cercetare medicală.

Absolventă a Facultăţii de Medicină a Universităţii de Stat Lomonosov din Moscova, ea este specializată în tulburările de creştere a copilului, potrivit biografiei online publicate pe site-ul centrului de cercetare.

Ea a luat cuvântul vineri în cadrul unei sesiuni despre tehnologii şi inovaţii la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, unde Vladimir Putin urma să vorbească în cursul după-amiezii la tradiţionala şedinţă plenară.

Katerina Tihonova, fiica cea mică, este specialistă în ştiinţe mecanice şi face parte din consiliul ştiinţific al Universităţii de Stat din Moscova, unde administrează Innopraktika, un fond de sprijin pentru tinerii oameni de ştiinţă ruşi.

Ea a intervenit joi prin videoconferinţă în cadrul unui panel dedicat viitorului economiei ruse pentru a discuta rolul sectorului de apărare în dezvoltarea “suveranităţii tehnologice”.

“Suveranitatea statului este una dintre problemele cheie ale ultimilor ani, este baza securităţii Rusiei”, a declarat Katerina Tihonova în prezentarea introductivă transmisă prin video conferinţă.

sursa

In this article