Fără acte de corupție la obținerea permisului de conducere. Schimbări importante, operate de ASP

Termenul de programare la examenul pentru obținerea permisului de conducere a fost redus de la 2,5 luni la 45 de zile. Informația a fost prezentată de directorul Agenției...

Termenul de programare la examenul pentru obținerea permisului de conducere a fost redus de la 2,5 luni la 45 de zile. Informația a fost prezentată de directorul Agenției Servicii Publice (ASP), Tatiana Cunețchi, în cadrul unei ședințe convocată la Guvern de premierul Ion Chicu.

Cunețchi a vorbit despre mai multe acțiuni implementate de ASP pentru eliminarea actelor de corupție în procesul de înregistrare la examenul practic pentru obținerea carnetului de șofer.  Printre acestea: creșterea numărului de examinatori și achiziționarea mai multor mașini. Totodată, ASP și CNA vor lansa un program de instruire anticorupție pentru angajați.

Premierul a vorbit și despre necesitatea elaborării unui plan complex, pe termen lung, care să se refere la calitatea instruirii candidaților în școlile auto.

Reprezentantul Ministerului Economiei și Infrastructurii a prezentat o concepție de creștere a calității procesului de instruire în școlile auto. Potrivit documentului, va fi elaborat un clasament al școlilor auto și al instructorilor, care va oferi candidaților posibilitatea de a alege cea mai bună școală și cel mai bun instructor, din perspectiva calității obiective a serviciilor oferite.

In this article


Join the Conversation